Op zaterdag 23 en zondag 24 april geven de 5 Neteland-gemeentes het startschot van een nieuw toeristisch seizoen.

Dit jaar pakt Neteland uit met gloednieuwe geocache-rondjes doorheen de 5 gemeentes. Deze komen gratis online in de Geocaching®-app op zaterdag 23 april om 16.00 uur en blijven minstens een jaar liggen.

Wat is geocache?

Geocache kan je het best omschrijven als een schattenjacht op basis van GPS-coördinaten. Het is makkelijk te spelen via je smartphone met de gratis Geocaching®-app. Heb je een cache gevonden? Dan kan je deze loggen via de app of noteer je naam en datum in het logboek en verstop je de geocache precies zoals je hem gevonden hebt.

Start-to-geocache

Voor beginnende geocachers voorziet Neteland 2 start-to-geocache-sessies: om 11.00 en om 13.00 uur. Startplek is de kantine van VC Herentals. Je leert de basisbeginselen van het geocachen. Na deze start-to ben je klaar om de Neteland-rondjes te ervaren.

Programma

9.00 uur: Start uploaden GPX-bestanden - 11.00 uur: Start-to-geocache sessie 1 - 13.00 uur: Start-to-geocache sessie 2 - 17.00 uur: Aanwezigheidstombola in de voetbalkantine VC.

Kom je van buiten Neteland en wil je er graag als de kippen bij zijn? Op het multifunctioneel terrein naast de voetbalterreinen kan je van 22 tot 24 april parkeren met de camper.